Opgaveløsning

Sådan løser du opgaverne

Her beskrives hvordan du løser opgaverne i online kurset Træn din kreativitet. Kurset har til formål at udvikle din kreativitet, så du ser dagligdags ting anderledes.

Tidsforbrug per opgave

Hver opgave tager ca. et kvarter. Det er lidt individuelt, dels fra person til person, men også fra opgave til opgave. Ved nogle opgaver kan det dog være nødvendigt at tænke lidt over den, mens du f.eks. laver noget andet. Du kan måske også have behov for at definere, hvordan du tolker opgavens tekst. Det er på ingen måde forkert at lave en sådan tolkning. Det er blot dig, der giver emnet en drejning, der passer din fantasi.

Kursets varighed

Kursets varighed er 7 opgaver. Hvis du gennemfører kurset online er det op til dig, i hvilket tempo du gennemfører. Du kan også hente hele kurset med det samme og udskrive det på papir. Hvis du vælger at gennemføre kurset som et mail kursus, får du en mail hver dag med en opgave. Det betyder, hvis du starter kurset en mandag, vil du modtage den sidste opgave søndagen efter.

Hvad skal du bruge

Det tilrådes at løse opgaven på skrift, det kan være elektronisk eller i hånden. Det giver dig en større grad af fordybelse. Desuden giver det dig mulighed for at bruge løsningerne i anden sammenhæng f.eks. til en bog.

Sådan løser du opgaverne

Opgaverne indeholder en sætning. Du skal beskrive denne sætning på en måde, så en person, der aldrig har set sætningen, ville gætte den. Du kan sammenligne det med Gæt & Grimasser, det er bare en sætning i stedet for et ord. Men fremgangsmåden er den samme, blot skal du beskrive i stedet for at tegne. Det er vigtigt, at du ikke springer over, hvor gærdet er lavest. Så hvis sætningen siger et smidigt dyr, så skriv ikke bare kat og slut opgaven der. Nej, beskrive hvad det er, der gør dyret smidigt. Tænk på beskrivelsen skal være så stærk, at læseren kan både se, høre og føle katten. Få læseren til at bruge sine sanser.

Det næste skridt

For at give dig en mulighed for at prøve nogle opgaver, inden du beslutter dig, kan du gratis tage kurset Træn din kreativitet – Smagsprøve. I kurset findes to eksempler med mulige løsninger. Du kan eventuelt løse eksemplerne selv for træningens skyld. Desuden findes to opgaver.

Det er vigtigt at huske: Fantasi har ingen facitliste, derfor er der heller ingen facitliste til opgaverne. Løsningen ligger i din fantasi, som opgaverne vil udfordre.

Du kan være igang indenfor de næste 10 minutter. Kurserne forhandles af Saxo.com, klik her og du er i gang.

Husk at give os din vurdering af kurset, når du er færdig – også af Smagsprøven. Det sætter vi stor pris på. Vi vil altid gerne lære af andre. Desuden har du mulighed for at fortælle os, hvis du mangler et emne i kursusrækken, eller du måske mangler et helt andet kursus. Det kan være, det bliver vores næste kursus.

For at se emnerne i kursusrækken, klik her.

For at se generel introduktion til kursusrækken Træn din kreativitet, klik her.

 

God fornøjelse